الشيف ممدوح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى الطبخ الشامل والمميز من حيث التصميم والابتكار والمضمون
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
التومية الشاميه Fb110

 

 التومية الشاميه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف ممدوح
Admin



عدد المساهمات : 311
تاريخ التسجيل : 29/06/2013

التومية الشاميه Empty
مُساهمةموضوع: التومية الشاميه   التومية الشاميه Emptyالأحد يونيو 30, 2013 5:30 pm

المقادير:
فصين ثوم كباار
4 معالق طعام زيت ذره
3 نقاط عصير ليمون (عصرة ليمون)
نص معلقه ملح
3 معالق طعام نشا (كورن فلاور)
ثلاث ارباع كوب ماء

يذاب النشا في الماء ويوضع على نار خفيفه ويغلي 3 دقايق فقط لحد لما يتماسك شويه زي المهلبيه وهيصبح لونه شفاف
ارفعيه من على النار واتركيه يبرد
هندق التوم مع الملح
نجيب الخلاط ونحط فية التوم وخليط النشا والليمون ونشغل الخلاط وننزل بالزيت سرسوب رفيع لغاية ما يتحول الخليط للون الابيض والقوام يبقى كريمى
ندخله التلاجة شوية وبعدين نقدمها

.
.

طريقة اخرى

المقادير :
حبةبطاطس مسلوقة
علبة زبادي
3فصوص توم
معلقتين مايونيز
حبة ليمون
ملح

الطريقة:
نحط كل المقادير ما عدا اللمون والملح وتخلط وبعدين نضفهم ونقلب كويس وتقدم بالهنا
.التومية الشاميه U25
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://chef.forumarabia.com
 
التومية الشاميه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» المناقيش الشاميه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الشيف ممدوح  :: الشيف العربي :: المطبخ الشامي واللبناني-
انتقل الى: